Løb er en fantastisk motion

Løb er én af de bedste metoder til, at komme af med de overflødige kilo. Jeg er endnu ikke nået så langt i min "slankekur" til, at jeg er en god nok løber til, at fortælle så meget omkring det, at løbe som motion. Det vigtigste råd omkring at begynde med at løbe har jeg styr på: Moderær dig selv.

Første dag til 5 km Fra jeg ikke kunne løbe, til at jeg løber 5 km. på 26 minutter tog mig "kun" otte uger at opnå, jeg fulgte blot musikken til løbeprogrammet First Day to 5K (Første dag til 5 km.).

Det er mp3-filer du gratis kan downloade og afspille når du skal løbe. Hver mix starter med en kort introduktion, så 5 minutters musik som du går til for at varme op, derefter afspilles en lyd, der fortæller at du skal begynde at løbe, når løbedelen er slut spilles lyden igen og du skifter til at gå.

Jeg ville muligvis endnu hurtigere være kommet til at løbe 5 km.; men jeg ønskede hverken løbeskader eller at løbe 5 km. én gang, for ikke at komme til at løbe igen. Jeg tog mig tiden til "langsomt" at komme op på de 5 km. Det har betydet, at jeg i 11 uge har kunnet løbe 8 km. hver dag, i fin tid og endda uden jeg er overbelastet når løbeturen er afsluttet.

Alt for mange lægger for hårdt ud med at løbe, sådan de tror at de er vejens konger efter få ugers løb og så kommer skaderne. Hvis du ønsker at løb skal være en del af din motion, hvilket er en mægtig god ide, så start langsomt ud. Start med at løbe et minut, gå et minut, løbe et minut osv. Jeg kan dog varmt anbefale bogen Løb dig slank som er min guide til at blive en løber.


Lidt om løbetøj og udstyr

"Du skal have løbestrømper, der sidder fuldstændigt perfekt på foden, så man ikke får vabler. Og du skal løbe i moderne svedtransporterende tøj, det er beregnet til det. Det kan ikke nytte noget med joggingtøj fra 60erne. Det skal være en god oplevelse at løbe", citat Allan Zachariasen, højskolelærer på Skolerne i Oure.

3 gode sokkeråd
1. De skal passe perfekt - ingen folder
2. De skal blive på plads under hele løbeturen
3. De skal være i et svedtransportende materiale

Når du skal købe tøj til at motionere i, så er det en god ide at holde øje med priserne, for det bliver meget hurtigt dyrt. Lad mig illustrere med nogle priser fra maj 2009:
• Sportstrusse / bokseshorts 120 - 200 kr.
• Sokker 130 kr.
• Sports BH 300 kr.
• Svedtransporterende undertrøje 200 - 350 kr.
• Bukser 400 - 950 kr.
• Vindbreaker jakke 600 - 1200 kr.
• Løbesko 800 - 1900 kr.
• Sporsure / pulsur 750 - 3500 kr.
• Mp3-afpsiller 200 - 700 kr. Find musik til din motion på Dj Steveboy

Med de priser modtages gerne henvendelser om annoncering/sponsoring til både hjemmesiden kostogmotion.net samt mit personlige løbetøj og cykeltøj.

Handel ikke i Intersport

Lige meget hvad må du ikke handle i Intersport. Medarbejdernes viden er forbløffende ringe; men endnu værre så kan du ikke returnere varer.

Det kan godt være, at butikkerne fx har videoløbetest af løbesko; men derfor kan man godt købe forkerte sko alligevel. Er skoene købt i Intersport hænger du dog på dem. Intersport bytter ikke uden skoæske! og de bytter heller ikke når sko er brugte. Hvis du vil handle i en køde, så vælg Sportmaster. Dér har du 14 dage til at teste dine løbesko, hvis de ikke passer bytter de til de rigtige. Dét er service.


"Tilfredshedsgaranti
SPORTSSKO SKAL PRØVES I DIN SPORT IKKE I DIN SPORTSBUTIK." citat Sportmaster.dk

Havde jeg tænkt over det, havde jeg ikke haft et par 1100 kr. ubruge løbesko til at stå ubrugelige hen; men man lærer af sine fejl, så jeg handler ikke mere i Intersport.

Personligt har jeg også fået service i Sportmaster; men det kan være jeg har været heldig.

Politiken Flere bliver skadet på løbeturen, tirsdag den 23. juni 2009

Motionsløb

Motionsløb er en popolær begivenhed i mange I-lande kloden rundt, inkl. i Danmark, hvor det virker som om der hvert år kommer nye løb til. Det er nok ikke muligt at holde en opdateret liste over alle motionsløb i Danmark; men du er meget velkommen til at sende en e-mail med oplysning af motionsløb.

Kortere løb

• Eventyrløbet 5 km. og 10 km.. Altid Skrætorsdag i Odense
• Odense City løtet (29. august 2010) 5 km., 10 km. og halvmaraton.


Maraton

Et maratonløb er 42,195 km. Verdensrekorden for et maratonløb er 2 timer 3 minutter og 59 sekunder, sat af Haile Gebrselassie i 2008 ved Berlin Marathon.

Jeg har lavet liste over danske halvmaraton og maraton. God løbetur!