På vej mod et sundere liv

Den vigtigste faktor for at tabe sig, er nok også den sværeste at klare. Motivationen / viljen.

Alle fede vil gerne tabe sig; men hvor meget er man villig til at ofre og hvor meget har man energi til at ofre.

Selvfølgelig er ikke alle fede triste og psykisk nede; men en del har ikke energien / overskuddet til at gøre en kraftig indsats for at komme ned i vægt. Det havde jeg heller ikke selv. Der kan være mange udfordringer udover et ønsket vægttab og disse kan gøre, at der ikke er overskuddet til en offensiv kamp mod overvægten; men her vil jeg fremhæve det basale argument for dette website: Tag babyskridt.

Udvælg nogle få ting på vejen mod et syndere liv, som du går igang med i dag. Mulighederne er mange, men i korthed er det: Lav om på din kost og dyrk mere motion.


• Drop de mest usunde ting du spiser.
• Gå / cykel til postkassen, også selvom du kører lige forbi i bilen
• Tag trapper i stedet for elevator

podrunner logo For mange kan musik være en stor booster for at dyrke motivation. Personligt er jeg modstander af at høre musik når man cykler i trafikken, da det nedsætter chancen for at høre bagfrakommende cyklister der vil overhale, knalleter og biler m.m. Jeg har dog selv meget glæde af musik i forbindelse med at læbe.

Find musik til din motion på Dj Steveboy, som tilbyder gratis musik specielt sammensat til motion.

Overvægt fører til sygdomme

Der er mange sygdomme som risikoen for at få øges ved at være overvægtig. Du kan ikke få sukkersyge "blot" ved at være overvægtig, dine gener skal også "være imod dig".

Økonomi

Det er ikke rart fx at skulle betale ekstra med flyet, fordi man er fed. Der findes allerede flere flyselskaber, der kræver ekstrabetaling, og holdningen blandt også den danske befolkning er blevet spurgt flere gange.

Afstemning fra Business
Synes du, at det er i orden, når et flyselskab kræver, at svært overvægtige skal betale for to billetter?
Synes du, at det er i orden, når et flyselskab kræver,
at svært overvægtige skal betale for to billetter?


Kærlighed

For mange er det et tabu, at de ikke ønsker fede partnere (og venner); men faktum er sådan, at mange fravælge fede mennesker pga. overvægten. En forelskelse eller ønsket om at finde en partner kan være den bedste motivator til at komme med i vægt.

Hvis du er så uheldig at blive afvist at en du er forelsket i pga. din overvægt, så brug det fuldt ud. Brug skuffelsen, vreden, forelskelsen til at komme ned i vægt. Det kan være at den person, der fravalgte dig er væk. Men det er lettere at finde en anden hvis du ikke er så fed, og det giver mere glæde at være slankere - også selvom du kan være ulykkeligt forelsket samtidigt med.

Nogle hurtige

Beløn dig selv med en gave når du har gjort det godt og / eller når du mangler motivation. Det kan fx være noget nyt tøj til at dyrke motion i, en dvd eller en bog fx. kan jeg varmt anbefale bogen Løb dig slank, dén gav mig øget motivation.

Hvis du løbende belønner dig med nyt idrætstøj, pulsmåler, mp3-afspiller, løbesko, motionsbøger, dvd´er m.m kommer du udover at skulle bruge mange penge på én gang, hvilket kan være hårdt for økonomien, du opnår større chance for at købe de ting du virkelig har brug for og finde ud af hvordan de forskellige elementer indvirker på din vægttab, motion eller i hvilken sammenhæng det skal gavne.