Trin for trin - babyskridt mod vægttab

Der er så magne fine kostråd og råd omkring motion; men er man fed (som jeg) så kan man ikke blot skifte over og gøre det hele fra den ene dag til den anden; men langsomt kan man.

Har du set filmen "What about Bob" med Bill Murray (som Bob) og Richard Dreyfuss (som psykolog)? I filmen når Bob til store fremskridt ved at tabe Babyskridt (Babystep). Det hanler om, at i stedet for at se på alt hvad man skal i ét, så at dele alle opgøre over i små overskuelige dele, og klare det.

Mit ultimative råd mod at tabe dig er: tag babeskridt!

Lad være med at fokusere på at du skal ned på idealvægten. Hvis du fx vejer 115 kg., så sæt dig som mål at nå under 100 kg. - eller start med at komme under 110 kg.

Hvis du spiser en masse usund mad, så lad være med at droppe det hele fra den ene dag til den anden. Vælg en eller to ting ud ad gangen, som du beslutter dig for at undlade at spise eller drikke mere. Når du efter noget tid (det kan tage måneder) er klar til det, så finder du noget andet du dropper.


Personligt stoppede jeg med at drikke sodavand med sukker, og skriftede over til at drikke light. Det er fortsat usundt for tænderne og bør undgås, men det er lettere at skifte fra sukkerholdig til sukkerfrigt, end et er at gå direkte fra sukkerholdig sodavand til at drikke vand.

Det næste jeg droppede var pølser. Jeg har altid været vild med pølser, men det er fedt og salt - to ting, som vi indtager alt for meget af.